Bemutatkozás

Paulik Péter – Személyi edző

Számomra a sportmozgások csakis funkcionális mozgások, hiszen mindennapi cselekvéseink is mind összetett mozgások, nem pedig izolált mozdulatok sorozatából állnak. Éppen ezért edzéseimen mozdulatokat gyakorlunk, tökéletesítünk, melynek következtében a szabályos kivitelezés megtanulása a cél. Csak a szabályosan kivitelezett mozdulattal lehet elérni, hogy azok az izomok és olyan sorrendben dolgozzanak az aktuális gyakorlatban, amelyeknek szükséges. Így lehetséges elkerülni az ízületek túlterhelését, így lehet csökkenteni a sérülés veszélyét, így lesz harmonikus a mozgás.

Egy hobby sportoló célja természetesen a minél jobb eredmény elérése, de úgy, hogy közben teste egészségügyi állapotában pozitív fejlődés következzen be és hosszú távon se alakuljon ki, beszűkült ízületi mozgás, vagy bármely sportsérülés.

Egy olyan ember számára, aki közérzet javítás céljából mozog legyen az testsúly csökkentés, vagy éppen testsúly növelés, fittségi színt fejlesztés, éppúgy szükséges a pontos gyakorlat, mozdulat végrehajtás azért, hogy valóban a célja felé közeledjen.

Bárki, aki sportol valamilyen céllal végzi a tevékenységet. Ahhoz, hogy célját elérje szüksége van egy segítőre, iránymutatóra, egy olyan szakképzett edzőre, aki személyre szabottan készít edzéstervet, látva vendége erősségeit és gyengeségeit.

Amennyiben szeretnéd, hogy helyes testtartással közlekedj, sportolj keressél, segítek Neked!

Nálam az edzésem hárman vagyunk, Te, a célod és én.

Néhány mondat magamról.

Gyermek és fiatal felnőtt koromban versenysportoló voltam, de jó pár sportot kipróbáltam, mire megtaláltam az igazit.

Úszással kezdtem, mint minden második gyerek szerintem. Azután következett az atlétika. A jégkorong már nagyon közel állt szívemhez, csak sajnos amikor én gyerek voltam nem volt még megfelelő technikai háttere ennek a sportnak és mivel maximalista vagyok, éreztem, hogy így nem lehet a számomra megfelelő eredményt elérni.

A következő 12-évem a BHSE judo szakosztályában töltöttem, ahol remek edzők és sporttársak között nevelkedtem. Háromszor sikerült országos bajnokságot nyerjek, majd mire igazán beérett volna munkám gyümölcse egy térdsérülés vetett véget pályafutásomnak. A műtét után még két évig versenyeztem, de már nem voltam képes azt az eredményt hozni, amit elvártam magamtól.

Miután befejeztem a versenyzői pályafutásomat, következett néhány év teljesen inaktív sportos év. Ennek következtében, jó néhány kilót fel is szedtem magamra. A megszokott módon étkeztem, de jóval kevesebb kalóriát égettem el.

Mikor már „igazi” férfinak kezdtem kinézni (sörhas), rájöttem ez így nem lesz jó!

Eleinte nehéz volt számomra megfelelő mozgást találni. Jellemző módon csak a klasszikus konditermek voltak elterjedve, de az nem az én világom. Kerestem a funkcionális mozgáslehetőségeket, hiszen a napi rutinban is izomcsoportok végzik a munkát, nem izoláltan egy-egy izom. Így a súlyzós edzések mellé sikerült megtalálni a TRX-et, ami azóta is egy nagy kedvencem.

Mivel továbbra is élt bennem a versenyszemmel, keresnem kellet valami lehetőséget, ahol meg tudom magam mérettetni. Ahhoz, hogy fejlődni tudjál szükségesek a megmérettetések, így tudod visszamérni az edzéseid hatékonyságát.

Második fiatalkoromat élve jöttek a futó, terepfutó, akadályfutó, teljesítmény túra versenyek. Ezek sokkal élvezetesebbek voltak, mint a versenysportolói évek. Itt csak magamnak kellett bizonyítani, csak magamat tudtam hibáztatni, ha valami nem úgy sikerült, mint ahogy elképzeltem.

Ezen élményeken felbuzdulva képeztem magam, hogy más sportolni vágyó embereken segíthessek, megadhassam számukra is azt az élményt, hogy olyan teljesítményekre legyenek képesek, amire még gondolni sem mertek.

Egy biztos, az eredmény nem jön magától, ahhoz kitartó munka kell, de miután megérkezik, nagyon büszke vagy magadra!

Végzettségeim:

  • Fitnesz instruktor
  • Személyi edző
  • Funkcionális tréner
  • PaneltyBox tréner
  • Senior tréner

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close